Visszarázódás a szürke iskolai mindennapokba? Azt már nem! Irány az IFI Feszt!

A szeptemberi iskolakezdés részeként nemcsak az iskolapadban, de azon kívül is hangolódunk az új tanévre. Diákjaink 2023. szeptember 21-én a Kikötő Ifjúsági Központban szervezett 6. Ifjúsági fesztiválra látogattak, ahol színes programokkal, feladatokkal várták őket.

Miután a 9. és 10. évfolyamos tanulók osztályfőnökeik segítségével kisebb csoportokra oszlottak, standról standra járva teljesítették a különböző feladatokat. A kezdeti rossz idő senkit nem tántorított el; míg egyesek szumó birkózással és focival vezették le energiáikat, mások érzékenyítő foglalkozásokon vagy csapatépítő programokon vettek részt. Akik a nyári szünidő alatt a teszteket hiányolták volna, azok a Drogprevenciós Alapítvány és a büntetésvégrehajtás standjainál csillogtathatták meg tudásukat. Természetesen tanáraink sem maradtak ki a jóból, akiket pihenésképp a pedagógus kör színezői segítettek meditatív állapotba.

A játékos feladatok mellett számos iskola, köztük gimnáziumunk is képviselte magát a helyszínen, ahol a pályaválasztás előtt állókat Holcz Gábor tanár úr kápráztatta el kártyatrükkjeivel.

A 6. IFI Feszt a szeptember eleji gólyatábor után egy újabb tökéletes alkalmat biztosított arra, hogy az új évfolyamok diákjai még jobban megismerkedjenek, közösséggé kovácsolódjanak. A csapatépítő és ügyességi játékok során, a tanulók egymást segítve, bátorítva, együtt nevetve jutottak túl az akadályokon, így külön élmény volt látni, mennyit adott mind a diákoknak, mind pedig nekünk, tanároknak az együtt töltött nap.

 

                                                                                                                      Szabó Katinka